nefis bir çorbayla başlayan bir kurs yazısı daha.mutkaka evde tekrar tekrar yapacağım bir çorba öğrendim.tek başına oldukça doyurucu ve besleyici.
akşamdan 1 bardak aşurelik buğday ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.300 gr fasulya verev verev doğranır az sıvıyağda sotelenir.biraz su ilavesiyle haşlanır.2 piyazlık dooğranmış soğan ayrı bir tavada sıvıyağ ve az tozşeker serperek karamelize edilerek sotelenir.haşlanmış buğdaya haşlanmış 1 bardak nohut ilave edilir ocağa alınır.fasulyeler eklenir.bir,iki taşım kaynadıktan sonra çırpılmış yarımkilo yoğurt alıştırarak ilave edilir.kaynaınca tuzu,karamelize edilen soğanı eklenir.en son tereyağında kavrulmuş kırmıztoz biber üzerine dökülüp servis yapılır.
yufkada tavuk
midye börek
birde un helvası tarifi verip kaçayım.1 bardak süt 1 bardak şeker pişirilmeden karıştırılır.100gr tereyağı eritilir.1 bardak un eklenir.biraz kavurduktan sonra 1pk dolmalık fıstık eklenir.rengi kahverengiye dönene kadar kavrulur.yavaş yavaş şerbeti eklenir.toparlayana kadar karıştırılarak şerbet yedirilir.kaşıkla şekil verilerek tabağa dizilir.kavrulmuş cevizle süslenir.
No comments:
Post a Comment