Wednesday, March 12, 2014

aşçılık kursundan




ascilik kursundan 1
 nefis bir çorbayla başlayan bir kurs yazısı daha.mutkaka evde tekrar tekrar yapacağım bir çorba öğrendim.tek başına oldukça doyurucu ve besleyici.


ascilik kursundan 2
 akşamdan 1 bardak aşurelik buğday ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.300 gr fasulya verev verev doğranır az sıvıyağda sotelenir.biraz su ilavesiyle haşlanır.2 piyazlık dooğranmış soğan ayrı bir tavada sıvıyağ ve az tozşeker serperek karamelize edilerek sotelenir.haşlanmış buğdaya haşlanmış 1 bardak nohut ilave edilir ocağa alınır.fasulyeler eklenir.bir,iki taşım kaynadıktan sonra çırpılmış yarımkilo yoğurt alıştırarak ilave edilir.kaynaınca tuzu,karamelize edilen soğanı eklenir.en son tereyağında kavrulmuş kırmıztoz biber üzerine dökülüp servis yapılır.


ascilik kursundan 3



ascilik kursundan 4



ascilik kursundan 5



ascilik kursundan 6
 yufkada tavuk


ascilik kursundan 7



ascilik kursundan 8
 midye börek


ascilik kursundan 9



ascilik kursundan 10



ascilik kursundan 11



ascilik kursundan 12



ascilik kursundan 13



ascilik kursundan 14



ascilik kursundan 15
birde un helvası tarifi verip kaçayım.1 bardak süt 1 bardak şeker pişirilmeden karıştırılır.100gr tereyağı eritilir.1 bardak un eklenir.biraz kavurduktan sonra 1pk dolmalık fıstık eklenir.rengi kahverengiye dönene kadar kavrulur.yavaş yavaş şerbeti eklenir.toparlayana kadar karıştırılarak şerbet yedirilir.kaşıkla şekil verilerek tabağa dizilir.kavrulmuş cevizle süslenir.


No comments:

Post a Comment