Monday, March 3, 2014

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?



---SPONSOR BAĞLANTILAR---






yaban hayati ekolojisi ve yonetimi mezunu resmi ozel is imkanlari nedir 1
Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Meslek Bilgisi, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü puan türü MF-2 dir.

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Doğayı seven, canlılarla uğraşmaktan hoşlanan, meraklı ve iyi bir gözlemci, fen bilimlerine özellikle biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, sabırlı, araştırmacı ve bilimsel meraka sahip kişiler olmalıdırlar.

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Temel kimya, biyometri, genel jeoloji, fizik gibi temel bilim konularının yanısıra genel biyoloji ve genel biyoloji laboratuarları, sitoloji, mikroteknik, histoloji, omurgasızlar, hayvan embriyolojisi, biyokimya, genetik, hayvan fizyolojisi, omurgalılar, tohumlu bitkiler, evulasyon, bitki embriyolojisi gibi dersler görülür.

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme

Bu bölüm mezunları genellikle Orman ve su işleri bakanlığının doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğünün, orman genel müdürlüğünün merkez ve taşra birimlerinde, Çevre ve şehircilik bakanlığının tabiat varlıklarını koruma genel müdürlüğü, çevre yönetimi genel müdürlüğü, çevresel etki değerlendirilmesi, izin ve denetim genel müdürlüğünde, Kültür ve turizm bakanlığında ve yaban hayvanları ile ilgili konularda çalışmalarda bulunulan kamuya ait diğer birimlerde çalışabilirler. Ayrıca özel sektör tarafından devletten kiralanan özel avlakların yanısıra, yine özel sektör tarafından işletilen yaban hayvanı üretme tesislerinde, av turizmi ile ilgilenen seyahat acentalarında, turizm şirketlerinde, hayvanat baçelerinde, belediyelerin konuyla ilgili birimlerinde veya doğa koruma ile ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarındada çalışabilirler. BU YAZIYA YORUM YAPIN...













Tweet
























No comments:

Post a Comment