Wednesday, May 7, 2014

DOLMAYI NASIL YAPIYORUM





Malzemeler:

* 10 tane kuru patlıcan veya dolmalık taze biber

* 10 tane kuru biber

* 200 gr orta yağlı dana koyun karışımı kıyma

* 1 yemek kaşığı içine bir yemek kaşığı dışına tereyağ

* 1 tane yemeklik ince kıyılmış kuru soğan

* 1 çay bardağı dolmalık pirinç

* 1 çay bardağı pilavlık bulgur

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1/2 yemek kaşığı varsa biber salçası

* Birer avuç ince kıyılmış dereotu,maydanoz ve taze nane

* Tuz, karabiber ve kuru nane





Dolmanın Yapılışı:

* Pirinci ve bulguru bir kabın içinde ayıklayın





* Kuru malzeme kullanıyorsanız 5 dk. kaynar suda haşlayın ve süzdürün

* Kuru malzemeniz yoksa dolma yapacağınız malzemeyi oyun veya içini ayıklayın.





* Pirinci ve bulguru yıkayın ve süzdürün




*Yıkanan pirince ve bulguru geniş bir kaba koyun ve kıymayı ilave edin




* İnce kıyılmış kuru soğanları harca koyun





* Yeşillikleri ve baharatları ilave edin




* Dolma yapacağınız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve salçaları koyun





* Salça ve yağı kavurun





* Tencerede kavrulan salçalı yağı dolma harcına ilave edin.




* Elinizle dolma harcını iyice yoğurun





*Dolma yapacağınız malzemeleri üzeri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun





* İçinde yağ erittiğiniz tencereye dolmaları dizin ve biraz tuz serpin




* Tencereye uygun bir tabak kapatın kalan yağı koyun tencerenin kapağını kapatın



 * Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte 30 dk. pişirin,

*  Kapağını açın ve servis yapın.

* Bu şekilde her çeşit dolmayı ve sarmayı yapabilirsiniz.

* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.





İNSANLAR SADECE ANLADIKLARI ŞEYLERİ DUYARLAR.

No comments:

Post a Comment