Thursday, May 8, 2014

PASTANE AÇMASI



pastane acmasi 1




Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı toz şeker

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

150 gram margarin

Üzeri için:

2 tane yumurta sarısı

çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabının içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.Şeker,maya ve ılık su eklenip karıştırılır.Sıvı yağ ve tuz konularak iyice yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek 20 dakika ılık bir yerde mayalandırılır.Mayalanan hamur 24 parçaya bölünüp bezeler açılır üstlerine eşit miktarda margarin yerleştirilir.Hamur parmak uçlarıyla oval şekilde yassıltılarak kenarlarında çekerek açılır.Rulo şeklinde sarılarak burgu şekline getirip iki ucu birleştirilir.Fırın tepsisine yerleştirilerek ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır.Üzerilerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment